Tata - a város műholdas térképe, szállodák, szállás, információk

  
Érkezés időpontjaTávozás időpontja

Hotel árak összehasonlítása

Új ablakban nyisd:

Tata: Szobafigyelő
Tata Térkép Térkép Tata

Kapcsolódó témák

Tata - panziók, Tata: Fotók

Kiemelt szálláshelyek az alábbi városban Tata


Jelenítsd meg mindet »Tata: Turisztikai kalauz - kirándulási tippek, turisztika, legjobb éttermek


Tata Térkép Személyre szabott utazástervező
Legjobb hotelek a városban, Panziók, Apartmanok közvetlenül a városban, Hostelek és szállók, Hotelek a központban, A legolcsóbb szállás, Luxushotelek, Hotelek térképe, Műholdas Google térkép, Turistatérkép, Kerékpárutak, Kirándulástervező, Tata és a közlekedés
Eszterházy-kastélyVárak és kastélyok0.2km
Öreg-tóTavak1km
Fényes Fürdő és KempingKemping2km
Derítő tóTavak4km
Old Lake GolfklubGolf4km
Ranzinger Vince KilátóKilátó9km
Cinema City - Vértes CenterMozik9km
Szelim-barlangBarlangok9km
TatabányaVonatállomások9km
Komárom-Esztergom vármegyeRégió10km
Síkvölgyi tóTavak14km
Monostori erődErődök20km
Majki tóTavak17km
Kamalduli remeteségÉpítészet17km


Turisztikai információk

Kategóriák: Városok, Aktuális idő: 09:37:57, Hivatalos honlap:


Információk és tények

GPS: 47.65, 18.3167
Tengerszint feletti magasság: 124 m
A legközelebbi reptér: Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, 90 km
A legközelebbi határ: Szlovákia, 10 km
Távolsága a fővárostól: Budapest, 72 km
Utolsó frissítés: 2012.10.21. 23:52:01

A tulajdonos még nem igazolta az információkat

Ezeket az adatokat a TIXIK közössége ajánlotta. Jelenleg a tulajdonos igazolására várnak. Az információkat inkább ellenőrizd a hivatalos weblapon: http://www.tata.hu

A tulajdonos még nem igazolta az információkat Közlekedés és közlekedési lehetőségek: vasúti
A tulajdonos még nem igazolta az információkat Hátrányok: a reptértől távol

Hibát találtál? Segíts kijavítani

Tata: Vélemények

Értékelések megjelenítése:
 Aura: 80Vélemények: 262011.08.24. 9:11:52
Budapesttől alig hatvan kilométerre, Magyarország északnyugati részén fekszik Tata.

A város történelme


Tata gazdag és nagy múltú város. Régészeti feltárások bizonyítják, hogy a terület már a Római Birodalom korában lakott volt. A város jelentősége a 14.század körül növekedett meg, ekkor kezdték meg a Tatai vár építését. A 15.század elején Luxemburgi Zsigmond király parancsára a várat palotává alakították. Tata a király és lánya Luxemburgi Erzsébet egyik kedvelt tartózkodási helyévé vált. Később a várat Mátyás király rezidenciaként használta, ahol vadászatnak és pihenésnek szentelhette magát. A török hadjáratok a várost és a várat is tönkretették. A város újabb virágkora a 18.században jött el, amikor az Esterházyak tulajdonába került. Ebben a korban épültek Tata impozáns barokk épületei.

A város érdekességei


Egyértelműen az egyik legjelentősebb emlék a Tatai vár, az Öregvár . A vár földszinti részén római kori emlékek archeológiai feltárását találjuk. Mellettük a 12.században épült bencés apátság és kolostor épületmaradványait is szemügyre vehetjük. A vár első emeletén található kiállítás a várbeli mindennapos élet használati tárgyait, a bútorzatot mutatja be. A második emeleten helyi kézművesek, művészek által készített tárgyak és porcelán van kiállítva. A vár a 19.században még egy átépítésen ment keresztül. Az egyik szárnyat és a négy torony egyikét neogótikus stílusban felújították. Ma itt találjuk a Kuny Domokos Múzeumot. A várost néha "az élővizek városa" vagy a vízimalmok városaként is titulálják. Az, hogy Tata ennyi malommal rendelkezik annak is köszönhető, hogy a várat körülvevő várárok vize a malomárkokba van szétvezetve. Érdemes felkeresni a 16.században épült öt malomkerékkel rendelkező Cifra Malmot. A 18.századból származó Nepomucenus Malom helységeiben ma a Német Nemzetiségi Néprajzi Múzeum tárlata tekinthető meg. A római katolikus plébániatemplom és a 18.századi fából készült nyolcszögletű harangláb, egyben toronyóra is megér egy sétát a város központjában.

Sportlehetőségek

Tata fekvése, az, hogy két tó, az Öreg- és a Cseke-tó partján fekszik, már rengeteg lehetőséget biztosít a sportolni vágyók számára. A 18.században Angolkert épült itt, amely a maga nemében az első ilyen Magyarországon. A park a Cseke-tó partján megközelítőleg 200 hektáron terül el. Védett területről van szó, ám a horgászat engedélyezve van. Az Öreg-tó partja ideális hely fürdőzésre. Kirándulóhajókkal is megközelíthető, de lehetőségünk van akár csónakot is bérelni. Az Öreg-tó környéke is védett terület, mivel a nagy vízfelület miatt az itteni élővilág gazdag és sokszínű. Tata kedvelt fürdőkomplexuma a Fényes-fürdő. A turisztika szerelmesei kellemes kirándulásokat tehetnek a Gerecse hegységbe.

A város megközelítése

Tata a rendszeresen induló autóbusz és vonatjáratokkal könnyen megközelíthető. Külföldről utazva a legegyszerűbb a légi közlekedést kihasználva Budapestre utazni. Saját személygépkocsival sem okoz gondot eljutni a városba, mivel Tata a Pozsonyból Budapestre vezető autópálya szélén fekszik.

A városok körül

TataDunaszentmiklós (8km)Neszmély (9km)Tatabánya (12km)Tarján (15km)Komárom (18km)Vértessomló (16km)Tát (27km)Zsámbék (32km)

Webmap: 1 2 3