TIXIK.hu » Városok » Magyarország » Pest vármegye » Budapest

Budapest - a város műholdas térképe, szállodák, szállás, információk

  
Érkezés időpontjaTávozás időpontja

Hotel árak összehasonlítása

Új ablakban nyisd:

Budapest: Szobafigyelő
Budapest Térkép Térkép Budapest

BudapestBudapest

Kapcsolódó témák

Budapest - panziók, Budapest - luxus szállás, Budapest - apartmanok, Budapest: Fotók

Kiemelt szálláshelyek az alábbi városban Budapest


Jelenítsd meg mindet »


Budapest: Turisztikai kalauz - kirándulási tippek, turisztika, legjobb éttermek


Budapest Térkép Személyre szabott utazástervező
A világ legnagyobb városai, Legjobb hotelek a városban, Panziók, Apartmanok közvetlenül a városban, Hostelek és szállók, Hotelek a központban, A legolcsóbb szállás, Luxushotelek, Hotelek térképe, Műholdas Google térkép, Turistatérkép, Kerékpárutak, Street view, Kirándulástervező, Budapest és a közlekedés
Gresham-palotaÉpületek0.3km
Lánchíd0.3km
Kossuth Lajos térTerek0.4km
Szent István BazilikaSzékesegyházak0.6km
Hősök tereTerek0.6km
Millenium térTerek0.6km
Városcsarnok0.6km
Halászbástya0.6km
Gellért-hegy0.6km
Szépművészeti Múzeum Budapest0.6km
Mátyás-templomTemplom0.6km
Néprajzi MúzeumMúzeumok0.6km
Sárkányölő Szent György szobraEmlékmű0.9km
Batthyány térTerek0.8km


Turisztikai információk

Kategóriák: Városok, Aktuális idő: 10:37:39, Hivatalos honlap:

Budapest Magyarország fővárosa. Az ország középső részén a Duna mentén fekszik, alig több mint 60 kilométernyire a szlovák határtól. Az ország és Budapest is a hangulatos, temperamentumos zene, pikáns, csípős ízek, tokaji borok és a csárdás jellemzi.

A város történelme

Az időszámításunk előtti első században a város területén kelta törzsek éltek. Időszámításunk szerint 89-ben alapították meg a rómaiak az Aquincum nevű települést. A Római Birodalom megszűnése után a település is kihalt. A terület a 10. században a magyaroké lett, akik a néhai Aquincum közelében a Duna jobb partján új települést hoztak létre, ez volt Buda. Ezek után sokáig Buda volt a magyar uralkodók székhelye. 1148-ból származik az első írásos emlék Pestről. Pest a Duna bal partján fekszik, eredetileg szláv eredetű település volt. A város virágkora a 14-15. századra tehető. A város mai formáját 1873-ban kapta, amikor az addig három független városrészt, Pestet, Budát és Óbudát összevonták.

Idegenforgalmi látványosságok

Bár nem a legek városa Budapest, azért néhány bizony akad belőlük. Európa legnagyobb parlamentje a magyar Országház, itt található a legnagyobb zsinagóga és a földalattija is Európában elsőként épült meg. A parlamenttel szemben emelkedik a Gellért-hegy, melyen egy 19. századi erődítmény, a Citadella áll. Gyalog vagy fogaskerekűn utazva ideálisan megközelíthető. Budapest további nagyon fontos emlékművei, látványosságai közé tartozik a Duna korzó, a Hősök tere a Millenniumi emlékművel, a Budavári Palota. Nem szabad kihagyni a felsorolásból a Mátyás-templomot vagy a Szent István-bazilikát sem. A Halászbástyáról az egész városra nagyszerű kilátás nyílik. Budapest mint fürdőváros is közkedvelt. Ennek magyarázata a több mint 100 melegvizes hőforrás, melyeket ki is használnak például a Rudas gyógyfürdőben vagy a Király Gyógyfürdőben. A városban sok a park, zöldövezet. Ilyen a Margit-sziget a Duna közepén, a Szoborpark Múzeum, más néven Memento Park, vagy a Népliget, ahol a Planetárium is megtalálható. A Városliget a budapestiek szintén kedvelt parkja, érdekessége, hogy a park területén belül található Vajdahunyad vára . A Campona bevásárlóközpontban található a nagy közkedveltségnek örvendő Tropicárium, amely különféle vízi és esőerdei élőlényeket mutat be látogatóinak.

Előnyök

völgyben
sík környék

Erre alkalmas:

tanulmányokra

Közlekedés és közlekedési lehetőségek

vasúti
metró
nemzetközi repülőtér


Információk és tények

GPS: 47.5022, 19.0468
Tengerszint feletti magasság: 116 m
Lakosok száma: 1 7 00  000
Ez a főváros?: Igen
Utolsó frissítés: 2012.10.22. 7:03:08

Budapest: Vélemények

Budapest még egy értékelést sem kapott. Légy az első, aki értékeli. Köszönjük!

A városok körül

BudapestSolymár (13km)Telki (17km)Vecsés (19km)Herceghalom (23km)Etyek (23km)Tárnok (20km)Zsámbék (25km)Taksony (19km)

Webmap: 1 2 3