TIXIK.hu » Városok » Montenegró » Bar » Bar

Bar - a város műholdas térképe, szállodák, szállás, információk

  
Érkezés időpontjaTávozás időpontja

Hotel árak összehasonlítása

Új ablakban nyisd:

Bar: Szobafigyelő
Bar Térkép Térkép Bar

Kapcsolódó témák

Bar - apartmanok, Bar: Fotók

Kiemelt szálláshelyek az alábbi városban Bar


Jelenítsd meg mindet »Bar: Turisztikai kalauz - kirándulási tippek, turisztika, legjobb éttermek


Bar Térkép Személyre szabott utazástervező
Legjobb hotelek a városban, Panziók, Apartmanok közvetlenül a városban, Hostelek és szállók, Hotelek a központban, A legolcsóbb szállás, Luxushotelek, Hotelek térképe, Műholdas Google térkép, Turistatérkép, Kerékpárutak, Kirándulástervező, Bar és a közlekedés
King Nikola's PalaceMúzeumok0.4km
Topolica StadiumStadionok0.8km
Susanj BeachPartok1km
Vörös-partPartok3km
Bar-i riviéraRégió4km
AranypartPartok4km
RumijaHegyek8km
Mali Maljevik beachPartok7km
BarRégió9km
Kraljičina-partPartok11km
Bela plazaPartok12km
Murići BeachPartok13km
Utjeha BeachPartok11km
Camping OliveKemping11km
Golubovici beachPartok14km


Turisztikai információk

Kategóriák: Városok, Aktuális idő: 17:50:15, Hivatalos honlap:

Előnyök

nyugalom
tenger menti üdülés

Hátrányok

elviselhetetlen nyári hőség

Erre alkalmas:

üzletre
bevásárlásra
a történelem megismerésére
aktív pihenésre

Érdekességek

egyházi emlékek

Tevékenységek

kajak
lovaglás
horgászás
rafting


Információk és tények

GPS: 42.0985, 19.0947
Tengerszint feletti magasság: 6 m
A legközelebbi reptér: Podgorica Airport, 32 km
A legközelebbi határ: Albánia, 18 km
Part: Adriai-tenger
Távolsága a fővárostól: Podgorica, 41 km
Utolsó frissítés: 2012.10.22. 5:31:25

A tulajdonos még nem igazolta az információkat

Ezeket az adatokat a TIXIK közössége ajánlotta. Jelenleg a tulajdonos igazolására várnak. Az információkat inkább ellenőrizd a hivatalos weblapon: http://www.bar.me/

A tulajdonos még nem igazolta az információkat Előnyök: nyugalom, tenger menti üdülés, golfpályák, híres személyek szülőhelye, szauna, erdők, enyhe klíma
A tulajdonos még nem igazolta az információkat Hátrányok: rosszabb megközelíthetőség

Hibát találtál? Segíts kijavítani

Bar: Vélemények

Értékelések megjelenítése:
 Aura: 80Vélemények: 262011.08.24. 9:11:52
Bar Montenegró fő teher- és személykikötője. Ez egyúttal az Adriai-tenger déli részének legnagyobb városa. A Rumija hegység lábánál, az Adriai főútvonal mentén, mintegy 25 kilométerre a Petrovac na Moru üdülőhelytől található. Manapság Bar városában nagyjából 37 000 lakos él. Bar történelme nagyon rövid. A várost csak a 19. század végén alapították. Az 1979-es földrengés során a település komoly károkat szenvedett. Így elkezdődött az új Bar építése, amely a szakértők szerint Montenegró legsikeresebb építészeti projektje volt. Az eredeti város mintegy 4 kilométerre állt a mai településtől.

Bar városáról

Bar napjainkban fontos közúti és tengerészeti kereszteződés, valamint jelentős ipari központ. A Belgrád - Bar montenegrói vasútvonal végállomása. A település a montenegrói tengerpart fontos jachtkikötője. A városban az élelmiszeripar is fejlett, főleg a helyi tengeri gyümölcsök feldolgozására, szőlő és oliva termelésre összpontosul. Bar állandó komp-összeköttetésben áll az olasz Bari és Ancona városaival.

Bar emlékművei és turista célpontjai

Bar egyik legjelentősebb emlékműve a montenegrói fejedelem Nikola (Topolica kastély) székhelye, amely ma a helyi honismereti múzeumnak (Zavičajni muzej) ad otthont. A múzeumnak is otthont adó kastély a volt Nikola parkban áll, ahol a helyi arborétumban közel 80 fajta exotikus fásnövény látható. A közelben találhatóak egy időszámításunk szerinti 6-8. századból származó templom fennmaradt alapjai. Az állomás közelében megtekinthetik a múltban itt üzemelő, ún. Ciro kisvonat szerelvényeit. A látogatókat a V. A. Lebović Honismereti Múzeuma és Művészeti Galériája is várja. Az év folyamán Bar számos fesztivállal csalogatja a turistákat.

Strandok

A legkellemesebb fürdést a 750 m hosszú, Városi Strand (Gradska plaža) néven is ismert Topolica strand kínálja. A strand végén egy jachtkikötő található. Érdemes meglátogatni a Žukotrljica, avagy Šišanu nevű partot is, amely 2 km hosszan terül el és kavicsokból áll. Gyakran látogatott hely a riviéra állítólag legszebb strandja, a Vörös Strand (Crvena plaža) is.

A városok körül

BarSutomore (6km)Canj (11km)Petrovac na Moru (17km)Ulcinj (21km)Miločer (24km)Sveti Stefan (24km)Donji Štoj (27km)Budva (30km)

Webmap: 1 2 3